Ana içeriğe atla

ACIBADEM’DEN YATIRIM ATAĞI

İnşaat çalışmalarına hız veren Acıbadem Sağlık grubu, 2008 yılı içinde 7 ayrı hastane açarak, hastane zincirine yeni halkalar eklemeyi planlıyor.

Acıbadem Sağlık Grubu hastane yatırımlarına hızla devam ediyor. 2008 yılı içerisinde 7 ayrı ilde hastane açmayı planlayan grup, böylece bir yıl içerisinde en fazla hastane açan yatırımcılardan biri olmayı hedefliyor. Bu anlamda inşaat çalışmalarına hız veren Acıbadem Grup, son yatırımları arasında yer alan Maslak Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamladı bile… İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesinde 13 dönüm arazi üzerine 40.000 m2 kapalı alana sahip 187 yatak kapasiteli hastanenin, 2008 yılı sonunda faaliyete girmesi hedeflerini Sağlık Dergisi’ne açıkladılar.

Acıbadem’in 2008 yılında faaliyete geçmesi planlanan diğer sağlık kuruluşları ise şunlar:
*Acıbadem Beşiktaş: BJK Süleyman Seba Ticaret Merkezi bünyesinde kurulacak olan hastane, 21.000 m2 kapalı alana ve 130 yatak kapasitesine sahip. Beşiktaş Acıbadem’in 2008 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.
*Acıbadem Eskişehir Hastanesi: Acıbadem Grup, 21 Mart 2007 tarihinde yaptığı anlaşma doğrultusunda, Eskişehir'de de bir hastane açmayı planlıyor. Söz konusu hastanenin 20.000 m2 ve 130 yatak kapasitesi ile açılması amaçlanıyor. Eskişehir ve çevre illerin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak olan hastanenin, 2009’un ilk yarısından itibaren hizmete girmesi projelendiriliyor.
*Acıbadem Bodrum Hastanesi: Ortakent'te 15.000 m2 arsa üzerine inşa edilecek. Yaklaşık 16.000m2 kapalı alana sahip. Hastane binasının 2009 yılı 3. çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.
*Acıbadem Adana Hastanesi:Adana'nın önemli bir noktasında bulunan Acıbadem Adana Hastanesi binasının, kaba inşaatı tamamlandı. 20.000 m2 kapalı alana sahipi olan hastane 140 yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Hastanenin, 2008 yılının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.
*Acıbadem Kayseri Hastanesi: Acıbadem, Kayseri'de de faaliyet gösteren ve kaba inşaatı bitmiş 20.000 m2 kapalı alanlı hastane binasına sahip, 110 yataklı Acıbadem Kayseri Hastanesi'nin de 2008 yılında hizmete alınması hedefleniyor.
*Acıbadem Ataşehir Hastanesi: 25 yataklı olarak açılması planlanan Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nin ise 2008 yılı başında hizmete girmesi planlanıyor.

Doğu Avrupa Ve Ortadoğu’da İlk Ve Tek Jacıe Akreditasyon Merkezi
Acıbadem Sağlık Grubu ayrıca, Genetik Tanı ve Hücre Tedavileri Merkezi içerisinde yeni Hücre Laboratuarı kurdu. Hücre ve gen tedavilerinin uluslararası en yüksek standart olan cGMP yani current Good Manufacturing Practice koşullarına uygun yapacak şekilde tasarlanan ve inşa edilen merkez, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun ilk ve halen tek JACIE akreditasyon sürecinde olan merkezi konumunda bulunuyor. İlaç üretiminin uygun koşullarda yapılmasını sağlayan bir standart olan cGMP’yi bünyesinde bulundurmayı başaran merkez, yurt dışından önemli bir hasta potansiyeline sahip. Merkez, Avrupa'da hücre tedavileri ve kemik iliği nakilleri için referans gösterilen JACIE akreditasyon kurumundan belge almayı başardı. Merkezin Hücre laboratuarları, Türkiye’nin ilk özel sektör kordon kanı bankasını da bünyesinde barındırıyor. Kordon kanı, aferez ürünü, kemik iliğinin de aralarında bulunduğu dokular veya hücreler işlemden geçirildikten sonra dondurularak saklanıyor. Bu doku ve hüzreler, otolog veya allojenik transplantasyonu için kullanılıyor. Merkezde 3500'den fazla kordon kanı ve 100'den fazla periferik kök hücre işlemden geçirilmiş olarak, ihtiyaca göre allojenik veya otolog amaçlı olarak saklanıyor. Yakın gelecekte kalıtsal bazı hastalıklarının yanında, karaciğer ve şeker hastaları için de pankreas hücre tedavileri programları başlatılacak.

Acıbadem Üniversitesi 2008’de Açılıyor
Diğer yandan Acıbadem Sağlık Grubu, üniversiteleşmek içinde çalışmalarını hızlandırdı.
Kuruluş çalışmaları beş yıl öncesine uzanan Acıbadem Üniversitesi, 2008 yılında eğitim ve öğretime başlıyor. Acıbadem Üniversitesi’ni kurmak üzere yola çıkan Acıbadem Eğitim ve Sağlık Vakfı, sağlık eğitiminde kaliteyi artırmanın yanı sıra, bu alanda okuyan öğrencilere maddi ve manevi destekte vermeyi de amaçlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge