Ana içeriğe atla

MEDİKAL SEKTÖRÜN SORUNLARI ÇÖZÜM BULACAK

TÜDER Başkanı Mustafa Daşcı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile toplantısında medikal sektörün sıkıntılarını dile getirdi.

Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) Başkanı Mustafa Daşcı, Sanayi Ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile gerçekleştirdiği toplantıda medikal firmaların sorunlarını anlattı. Yapılan toplantıda Daşcı, Bakan Çağlayan’a medikal firmaların devletten alacakları olan 2007 yılına ait ödemelerini alamadıkları için zor durumda kaldıklarını dile getirdi.Bakan Çağlayan’ın, “SGK’ya konuyu bildirmediniz mi?” sorusuna TÜDER Başkanı Daşcı, bildiklerini cevabın en kısa zamanda ödeneceğini söylemenin ötesinde bir gelişmenin olmadığını bildirdi. Bakan Çağlayan durum ile ilgili olarak, alacaklı firmaların durumunu yazı ile iletmelerini, konuyla ilgileneceğini bildirdi. Ayrıca TÜDER Başkanı Daşcı’nın üyeler ile bakanlıkta bir toplantı düzenlenmesi isteğine Bakan Çağlayan, böyle bir toplantıya olumlu baktıklarını ve düzenlenen toplantıda bulunacağını kaydetti.

Düsseldorf, Dubai ve Moskova fuarlarının medikal sektörde önemli bir yer tuttuğunu ve üretici firmaların bu fuarlarda dışa açılımlarında bir merdiven oluşturduğunu vurgulayan TÜDER Başkanı Daşcı, bu fuarlara Bakan Çağlayan’ın da katılmasıyla daha çok ses getireceğini dile getirdi. Bakan Çağlayan, programı çerçevesinde uygun olduğunda mutlaka katılmak istediğini, ancak şu günlerde Sanayi stratejisi dahilinde, sanayi envanterini hazırladıklarını ve çalışmalarının sürdüğünü iletti. Bu çalışma kapsamında sektör ve il bazında verileri topladıklarını ve bu sene sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Bakan Çağlayan, envanterin sunumundan sonra teşvik projesinin gündeme geleceğini kaydetti.

Sanayi Stratejilerinde Sağlık
Sektörle ilgili medikal projelerin raporlarını TÜDER Başkanı Daşcı’dan isteyen Bakan Çağlayan, medikal sektörün de sanayi stratejilerinde yer alması için, çalışmaların üzerinde durulması gerektiğini dile getirdi. Hazırlanan raporları Müsteşar Yardımcısı Fikret Sevinç’e iletilmesini isteyen Bakan Çağlayan, medikal sektörün sorunlarının kendisine sunulmasını söyledi.
Sağlık Sanayi alanı oluşturulması üzerine fikirlerini paylaşan TÜDER Başkanı Daşcı, sağlık yatırımlarının tümünün bu kapsamda olması gerektiği teşvik desteklerinin illere göre değil sağlık sanayisine yapılması gerektiğini ve mutlaka tıp fakültelerinin ve eğitim hastanelerinin olduğu yerlerde tıbbi cihaz organize sanayi sitelerinin oluşması ve teşvik kapsamında olma gerektiğini vurguladı. İhracat 2004 yılında 14 milyon dolar yatırım yapan medikal sektörün, 2007 yılı itibariyle 156 milyon dolar’a çıkan bir ihracat gerçekleştirildiğini dile getiren TÜDER Başkanı Daşcı, en çok Avrupa ülkeleri dahil 84 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti. Toplantıda TÜDER Başkanı Daşcı’nın konuşması dahilinde yetkili birime telefonla talimat veren Bakan Çağlayan, sağlık sanayisi konusunda sektörel bazda ilgilenilmesinin üzerinde duracağını belirtti.

KOSGEB’in tıbbi açıdan vermiş olduğu desteğin yeterli olmadığını sadece fuar anlamında katkı sağlandığını dile getiren TÜDER Başkanı Daşcı’nın, bu talebine istinaden Bakan Çağlayan, durum hakkında KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’a istek ve görüşlerini bildirmelerinin gerekliliğinin üzerinde durdu. Yerli üretimin markalaşması ve Pazar paylarının artması için birebir tanıtım organize yaptıklarını bildiren TÜDER Başkanı Daşcı etkinlikleri içerisinde hekimlerimizi üretici firmaların tesislerini gezdirdiklerini ifade etti. TÜDER Başkanı Daşcı, kullandıkları ürünlerin nasıl üretildiğini, hangi standartlara göre üretildiğini görme fırsatı sağladıklarını dile getirdi. Bu etkinliklerden memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Çağlayan, her daim yapılacak çalışmalara destek vereceğini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge