Ana içeriğe atla

HEMŞİRELERE KURS

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, eğitilmiş personelin iş verimliliği ve kalite standardını arttırdığını bu nedenle hastane idaresi olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde gerçekleştirilen ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetici Geliştirme Kursu’, Konya ve çevre illerden çok sayıda hemşirenin katılımı ile yapıldı. 17-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen kurs programı çerçevesinde hemşirelere ‘Sağlık Hizmetlerinde Yönetim’ ve ‘Hastane Organizasyonu’ başta olmak üzere birçok konuda uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Azerbaycan’dan Da Katılım Oldu
Koç Üniversitesi Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC) ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetici Geliştirme Kursu’na Konya, İstanbul, Edirne ve Isparta’dan 30’a yakın hemşire katıldı. Kursa Azerbaycan’dan da katılım olması dikkat çekti. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurs, tanışma ve toplantı tanıtım programı ile başladı. Alanında uzman isimler katılımcı hemşirelere ilk günde ‘Sağlık Hizmetleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler, Sağlık Yöneticiliğinde Yasal Düzenlemeler’, ‘Sağlık Hizmetlerinin Yönetimi ve Organizasyonu’ konulu eğitimleri verdi.

“Verimlilik, Kurs İle Artacak”
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, eğitilmiş personelin iş verimliliği ve kalite standardını arttırdığını bu nedenle hastane idaresi olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Doç. Dr. Yosunkaya, “SANERC ile birlikte bölgemizdeki hemşirelere yönelik düzenlediğimiz Yönetici Geliştirme Kursu’nun katılımcılara büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum. 8 günlük kurs süresince birbirinden değerli öğretim elamanlarının vereceği eğitimler, hemşirelerimizin bilgi düzeylerini artırıp, yeni vizyonları ile sağlık alanında daha verimli çalışmalarını sağlayacak.” dedi.

Eğitim Verilen Konular Dikkat Çekici
Kurs kapsamında kursiyerlere verilen eğitimlerin konuları şunlar: ‘Ülkemizde Hemşirelik ve Yönetici Hemşirelerle İlgili Yasal Düzenlemeler’, ‘Liderlik’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Organizasyon Şeması ve Görev Tanımları’, ‘Organizasyon El Kitabı’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Yönetsel Süreçler’, ‘Bakım Süreçleri’, ‘Kalite Liderliği’, ‘Eleman Seçim Sürecinin Yönetimi’, ‘Hemşirelik Bölümü Haberleşme Sisteminin Belirlenmesi’, ‘Hemşirelik Bölümü Bütçesinin Hazırlanması ve Takibi’, ‘Dökümantasyon Sistemi’, ‘İstek ve Şikayetlerin Yönetimi’, ‘Hemşirelik Hizmetlerinin Sunumunda Verilecek Eğitimlerin Yönetimi’, ‘Elemanların Performans Yönetim Sistemini Belirleme, Uygulama ve Değerlendirme’, ‘Hemşirelik Hizmetleri ve Organizasyonel Kültür Oluşturma’, ‘Motivasyon’, ‘İletişim’, ‘Çatışma Yönetimi’, ‘Stres Yönetimi’, ‘Ekip Çalışması’ ve ‘Simülasyon’.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge