Ana içeriğe atla

SUNGURLU ATAK TAZELİYOR

Yeni hastanesiyle hem fiziksel hem de teknolojik olarak yenilendiğini kaydeden Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, başarılı projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Sungurlu Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak Başhekim Dr. Metin Karan’dan hastane ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akdağ, yeni hastane binasında ilgili yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu ifade etti.

Sungurlu Devlet Hastanesi yeni binasına taşınırken, Tomografi, mamografi gibi alanlarda yeni yatırımlar yapılmasını düşündüklerini ileten Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Karan, taşınan hastanesinin iç yapısının yapıldığını iletti. Hastane binasının son dönemlerde yapılan en güzel inşaat projelerinden biri olduğunu kaydeden Dr. Karan, kullanımı ve işlerliği yönünden aynı bina projesinin başka illerde de tercih edildiği bilgisini verdi.

“100 bin nüfusa hizmet ediliyor”
Eski hastanede 110 olan yatak kapasitesinin şimdilik 150’ye çıkacağını belirten Dr. Karan, yeni binadaki odaların tek yada çift kişilik olduğunu ihtiyaca göre bu sayının 300’e yükseltilebileceğini ancak bütün odaları tek kişilik olarak açılmasını planladıklarını kaydetti. Hasta potansiyelinin çok yüksek oranlarda seyrettiğini, çevre illerden de hastaların geldiğini ileten Dr. Karan, Çankırı ve Yozgat’ın yakın köylerinden de hastaların geldiğini dolayısıyla yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet ettiklerini dile getirdi. Tıbbi atık sisteminin uygulamasına geçildiğini ifade eden Dr. Karan, aile hekimlerinin sevk ettiği hastaların sonuçlarını, aile hekimleri ile paylaşılacağını belirtti

Veri Sonuçları
Ocak ayı verilerine göre yatak doluluk oranının yüzde 67 olduğunu belirten Dr. Karan, yine aynı verilere göre 600 civarında ameliyat yapıldığını kaydetti. Döner sermaye gelirlerinin değişiklik arz ettiğini söyleyen Dr. Karan, 2009 yılı itibariyle çalışanların döner sermayeden memnun olduğunu ve bunun hastane yönetimi açısından önem arz ettiğini iletti. Kış döneminde yatak doluluk oranının yüksek seyretmesinin aktaran Dr. Karan, yeni binanın imkanları dahilinde çok daha iyi ve kaliteli hizmet sunacaklarını kaydetti.

Hekim sirkülasyonu aksayabiliyor
Uzman hekimlerin gelmesine bağlı olarak hasta talebininin arttığını ileten Dr. Karan, hastanelerinden çevre illere sevk oranlarının düşük olduğunu kaydetti. Her hekime bir poliklinik uygulamasına 2005 yılında geçtiklerini vurgulayan Dr. Karan, imkanlar dahilinde poliklinik yapma oranlarının çok başarılı olduğunu aktardı. Uzman sirkülasyonunda dönemsel olarak aksaklıkların olduğunu dile getiren Dr. Karan, kadın doğum uzmanın geleceğini ve aksaklıkların giderileceğini vurguladı. Dr. Karan, mevcut uzman hekimlerin ve acil hekimlerinin son derece özveri ile çalıştığını ve hastaların büyükşehirlerden bile kaliteli ve daha kolay sağlık hizmeti aldıklarını ve her türlü tanı ve tetkikte randevu bile vermeden aynı gün sonuç verildiğini ifade etti.

Yoğun bakım hizmeti alması gereken hastaların sevk edildiğine değinen Dr. Karan, birinci basamak yoğun bakım ünitesinin yeni hastanede olmasını planladıklarını ifade etti. Yoğun bakım hemşirelerine gerekli eğitimin verildiğini kaydeden Dr. Karan, beyin cerrahi ameliyatlarını sevk ettiklerini bunun nedeninin hem cerrah hem de tomografi olmadığından yapıldığını iletti.

Cihaz Alımı Olacak
5 ameliyathanenin bulunduğu hastanede, hasta tedavi oranlarının çok yüksek olduğunu belirten Dr. Karan, radyoloji uzmanının doppler ultrason bakılmaya başlandığını ve Çorum’dan hastaların gelmeye başladığını iletti. Yakın zamanda da EMG alacaklarını kaydeden Dr. Karan, eksik cihazlarla ilgili olarak, yeni açılacak hastanelere bakanlık aracılığıyla alım gerçekleştirileceğini dolayısıyla bir takım eksikliklerin de bu yolla sağlanacağını Bakanlığın her konuda tam destek verdiğini dile getirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge