Ana içeriğe atla

TÜDER GENEL KURULU

Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği’nin olağan genel kurulu 7 Mayıs tarihinde Ankara Kent Otel’de gerçekleştirildi.

7 Mayıs tarihinde Ankara Kent Otelde, Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER) Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda önceki dönemde yapılanlar konuşulup değerlendirildi. 82 üyesi bulunan dernek üyelerine bu sene yeni bir uygulama daha getirildi, TÜYAP’ta yapılacak yeni düzenleme ile sabit fiyat uygulaması yapılmaya başlandı.
Geçmiş dönemi değerlendiren TÜDER Başkanı Mustafa Daşcı şöyle konuştu: “Medikal firmalar her konuşmada sorunlarını ifade ediyor ancak herkesi sorunu birbirini tutmuyor. Her hangi bir sorun için davet ettiğimizde o sorun beni ilgilendirmediğini düşünerek, sorunların çözüm noktasında katılım oranlarımız çok düşük oluyor. Sorunu bize Pazar payımızın yüzde 97’si devlete ait olduğu için sorun yaratanda devlet tarafından oluyor. Bürokrasi ve siyasi insanlar kalabalık olunca bir güç olarak görüyor. Sorunu azami olarak çözümü için güç sarf ediyor. Bireysel olarak sorun çözümsüz kalıyor. Birimizin sorunu hepimizin sorunu bakış açısıyla yaklaşmalıyız. Bana gelen hiçbir sorunu sorunu tek başıma cevaplamıyorum. Yönetim kurulu toplanarak cevap veriyoruz.”

“TÜDER Elit Bir Topluluk”
Üyelerin katılımının azlığından yakınan TÜDER Genel Sekreteri Necati Kaya, “Gemisini kurtaran kaptan tek başına yol almaya çalışıyor. Yalnız başına yol alanların batacağından eminim. Yavaş yavaşta suyun altına gidiyor. TÜDER elit bir topluluk. Üreticinin yönü sivil toplum örgütlerine daha yakın olmalı. Sorunlarımız daha fazla, yüzde 90 ithalata olurken yüzde 10 üreticilere kalıyor. Derneğin yapısı yan yana olmaktan sırt sırat varmekten yana değiliz hala. Başkanımız Mustafa Daşcı birçok kapı açıyor, gidip görüşemediğimiz toplantı yapmadığımız, fikirlerimizi bildirmediğimiz kurum ve kuruluş yok, kalmadı. Ama dernek olarak toplantılara üyelerimizin katılımı çok önemli” dedi.

Başkan Mustafa Daşcı Seçildi
Oy birliği ile Mustafa Daşcı başkanlığa seçildi. TÜDER Yönetim Kurulu üyeleri şöyle: Mustafa Daşcı, Mustafa Sayın, Necati Kaya, Ahmet Fethi Polat, Kamil Saruhan, Murat Üzümcü, Ömer Biçer.

Sorunlarınıza Sahip Çıkın
TÜDER Başkanı Mustafa Daşcı tekrar seçilmesinin ardından şöyle konuştu: “Dernek olarak az yol almadık. Bazı sorunlar üyelere ulaşmadan çözümlüyor. Sorunlarına siz sahip çıkmazsanız, sizin adınıza sahip çıkanlarda geriye çekildiğinde, iş işten geçmiş olur. Üyelerimizin SGK’dan 2007 yılından bu yana alacakları var. SGK çok farklı bir çalışma yapıyor. Bu çalışmalara üyelerimizi davet ettiğimizde kendi ürün portföylerinde olmadığı için destek vermiyor” şeklinde konuştu. Sağlık Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı’nda yeni bir uygulama yapıldı. Buna göre ödemeler havuzu oluşturuldu ve hastanelere aylık olarak ödeme yapılıyor” şeklinde konuştu.
http://www.tuder.org.tr/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge