Ana içeriğe atla

HEMATOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ KURULDU

2009 yılı Aralık ayında kurulan Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, “Derneğimizin amacı, tüm Orta Asya, Balkanlar, Kafkasya ve Afrika’da Hematolojinin ve Türklerin sesi olmak” dedi.

Hematoloji Uzmanlık Derneği 2009 yılı Aralık ayında kuruldu. Derneğe, sadece hematoloji uzmanları üye olabiliyorken, yandaş çalışanlar sadece fahri üye olabilecek. Tüm üyelik kurallarından yararlanabilen fahri üyeler sadece oy kullanamayacak. Hematologların sosyal ve maddi çıkarlarını korumak amacıyla derneği kurduklarını belirten Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, “Hematoloji son yıllarda kan kaybediyor. Hematoloji derneklerinin yeterince bu konuda çalışılmadığını düşünüyoruz. Statü kaybına uğrayan hematologların haklarını arayacağız. Türkiye’deki diğer dernekleri yadsımıyoruz ama hematologları gerçekten temsil eden dernek olmasını istiyoruz” dedi.

Dernek Üyelerine Sigorta
Daha çok yeni bir dernek olmalarına rağmen şu anda 40 üyelerini olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dinçer, üyelerin tamamına Malpraktis sigortası sağladıklarını belirtti. İşsiz kalan hematologların sigortaları sayesinde güvence altında olacağını vurgulayan Prof. Dr. Dinçer, dernek üyelerinin her hangi bir nedenden dolayı çalışamayacakları durumla karşılaştıklarında sigortadan para alabileceklerini söyledi.

Derneğe Uluslararası Katılım
Kardeş diye anılan Türkçe konuşan ülkelerde aktif olarak çalışma yapmayı düşündüklerini ifade eden Prof. Dr. Dinçer, “Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Bürol Güvenç, Serdar Bediomay, Mustafa Pehlivan yönetim kurulu üyeleri yer alıyor. Avrasya, Kafkaslar ve Balkanları da içine alan hematologlarla ortak çalışmalar yapılacak. Derneğe yurt dışından da üye yaparak onların da haklarını ve eğitimlerini korumayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Hematologlar Hak Kaybına Uğruyor”
Hematoloji alanında derneklerin “hematolog” ünvanı taşımayan diğer uzmanlık dallarından hekimlerin de üye olabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dinçer, hematolog dışında 400 farklı branştaki hekimleri üye yaptıklarını belirtti. Hematologların hak kayıplarına karşı bile seslerinin çıkmadığını kaydeden Prof. Dr. Dinçer, “Mesela önceden A grubu hastane olmak için Hematoloji uzmanı gerekliydi bu uygulama ortadan kalktı. Maaş anlamında birçok kaybımız oldu. Dernekler bu konuda sesini çıkartmadı. Sadece Hematologların yazabildiği ilaçları şimdi herkes yazabilir hale geldi” dedi.

“Hematologlar Ülkenin Her Yerinde Çalışır”
Hematologların taşralara atanması ile ilgili olarak Prof. Dr. Dinçer şunları söyledi: “Hematologlar şehir merkezlerinde çalışmalı ancak bir mikroskop olduğunda kan sayımı yapabilir. Lösemi de bakar tedavisini yapar. Hematologlar ülkenin her yerinde laboratuar olan her yerde hizmet verir. Türkiye’nin her yerinde hematologa ihtiyaç var.”

Toplantıda 18 Ülkeden 100 Katılımcı Olacak
Yıllarca Amerika’dan eğitim alarak sağlık hizmetlerinin geliştiğini dile getiren Prof. Dr. Dinçer, “Aynı olay ülkemiz içinde geçerli hale geldi. Orta Asya Kafkaslar ve hatta Afrika’dan insanların gelip eğitim almasını, ortak bir büyümeyi hedefliyoruz. Mayıs ayının sonunda Azerbaycan Milli Onkoloji merkezi ile Hematoloji Uzmanlık Derneği birlikte Bakü’de toplantı düzenliyor. Bu toplantımızın amacı, hematoloji ve onkoloji sahasındaki eğitimcilerin eğitimini sağlamaktır. Bu toplantı, bizim için bir başlangıç olacak. Çünkü, Türkiye’de ilk defa bir başka ülkenin eğitimcisi oluyor. Sadece Hematoloji branşında olacak ve ilk olacak. Daha sonrada 7-9 Ekim tarihinde Avrasya Hematoloji Kongresi’ne 18 ülkeden 100 katılımcı gelecek. Uluslararası katılımlı gerçekleşecek olan toplantıya, Çin’den Afrika’ya birçok ülkeden katılım gerçekleşecek” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge