Ana içeriğe atla

EVİNİZDEN KONGREYE KATILMAK İSTER MİSİNİZ?

“Kongreye gitmeye zamanım ve imkanım yok” diyen hekimler için ‘e-kongre’ yapıldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Oto “Kardiyoloji Özümsem-e Kongresi ile Türk tıp tarihinde bir ilke imza atıldı” dedi.

Kardiyoloji Özümsem-e Kongresi ile evinizden hekimler bilimsel yayınlara ve sunumlara ulaştı. Hacettepe Teknokent’te yapıldı, TÜBİTAK tarafından desteklendi hekimlerin kullanımına sunuldu. Türk tıp tarihinin ilk ‘e-kongre’ projesi Pfizer Türkiye’nin desteği ile hayata geçirildi. www.kardiyovaskuler360.com adresinde başlayan ‘Kardiyoloji Özümsem-e’ isimli e-kongrenin bilimsel oturumları, 2 bin hekim tarafından takip edildi.

‘Sürekli Tıp Eğitimi’ İçin Büyük Kolaylık
Tıp ve bilim dünyasında yaşanan en son gelişmelerin yakından takip edilmesi, birçok hastalığın kontrol altına alınmasında ve tedavisinde kongreler, büyük önem taşıyor. Ancak, hekimlerin yoğun çalışma temposu nedeniyle, bilimsel kongrelere katılım konusunda kimi zaman zorluklar yaşanabiliyor. Hekimler uzmanlıklarını aldıktan sonra bilgilerini yenilemeleri gerekiyor. ‘Sürekli tıp eğitimi’ ya da ‘mezuniyet sonrası eğitim’ olarak isim verilen alanda toplantılar çok önemli yer tutuyor. Dergi ve kitaptan yeniliklerin izlenmesi açısından bilimsel toplantılar yararlı oluyor.

Hacettepe Teknokent’te Geliştirildi
Toplantılara katılmak için zaman ve maliyet hekimler için çok büyük sorun oluyor. Evinden kongre takibi imkanı sunan e-kongre programı Hacettepe Teknokent’te geliştirildi ve sponsor desteği ile ücretsiz kullanıma sunuldu. Hekimlerin bilgilerini yenileme ve bilgi birikimlerinin erozyona uğramaması için bu sistemin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, hekimin iş gücü kaybı yaşamadan evinden kongre ortamında bulunma şansını yakalıyor.


Bir sunuma 60 soru
Bilgi kaynaklarına ulaşılmasının yanı sıra, internetin gelişen olanakları sayesinde kongrede sunulan her türlü olanakların bu sistem ile sağlanabildiğini belirten Prof. Dr. Oto, “Yoğun çalışma temposu nedeniyle katılmakta güçlük çektiğimiz bilimsel platformlara alternatif bir kanal oldu. ‘e-kongre’ projesi, teknolojiyi ve bilimi kullanarak, yeni bilgi ve geçmiş konulara ilişkin değerlendirmeleri Türk hekimlerinin bilgisayarlarına kadar taşıyan inovatif bir çözüm niteliği taşıyor. Kongre kaydından, bilimsel oturumlara, kurslar, uydu sempozyumları, sergi alanları da bulunuyor. Toplantı salonunda sunumu izlerken kongre merkezi gibi, kimler sizinle birlikte izliyor onları görebiliyor ve konuşabiliyorsunuz. Konuşmacıya soru sorabiliyorsunuz. Bana toplam 60 soru gönderildi. Bir yılda yurt içi ve dışında yaptığım sunumlarımın toplamı 20 tane soru geliyorken bu kongrede bir sunum için 60 tane birbirinden güzel soru yöneltildi” dedi.

Kongre en çok gece 11 ile 2 arasında izlendi
Konuşmacıları dinledikten sonra puanlama yapılabildiğini kaydeden Prof. Dr. Oto, geri bildirimlerden çok olumlu mesajlar aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Oto, toplantı için Türk Tabipler Birliğinin mezuniyet sonrası eğitim kredisi verdiğini bildirerek, kongrenin gece 11 ile 2 arasında ve kişi başına 1.8 kez her sunumu izlenme oranlarının olduğunu sözlerine ekledi.
Farklı branşlar için de yoğun istek geldiğini, yeni çalışmaların da devamının geleceğini dile getiren Prof. Dr. Oto, ücretsiz verilen bu hizmetin koşulsuz olarak Pfizer’ın karşıladığını söyledi.


Hekimler www.kardiyovaskuler360.com’da buluştu
E-kongre’nin arkasında, Türkiye’nin önde gelen uzmanlarından oluşan bilimsel bir kurul var.
E-kongreyle ilgili konuşan Prof. Dr. Ali Oto: “Kardiyoloji alanında 2009 yılı içerisinde yaşanan bilimsel gelişmelerin masaya yatırıldığı ve kardiyolojinin gelecek vizyonunun çizildiği Kardiyoloji Özümsem-e Kongresi, normal bir kongrede olduğu gibi 3 günlük bir bilimsel programdan oluşuyor” diye konuştu.


E-kongre’nin avantajları neler?
Prof. Dr. Oto, kongrenin avantajlarını şöyle sıraladı:
• Zamandan tasarruf, e-kongre klasik kongrelerde seyahatler ve konaklamalar dolayısıyla yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırıyor.
• Zamanı esnek kullanma fırsatı, e-kongre ile hekimler, sitede yer alan bilimsel aktiviteleri 1 ay boyunca günün istedikleri saatinde takip edebiliyorlar.
• Normal bir kongrede olan tüm bilimsel olanaklara sahip, e-kongre, normal bir kongrenin tüm bilimsel içeriğine ve olanaklarına da sahip.
• Akademisyenlerin sunumlarını izleme fırsatı,
• Konuşmacılara soru sorma imkanı,
• Kongreyi diğer izleyen hekimlerle interaktif tartışma ortamı,
• İlgili terapötik alandaki ürünler hakkında detaylı ve sistemli bilgi alma fırsatı,
• Sürekli eğitim kredisi kazanma imkanı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge