Ana içeriğe atla

“SGK PROMOSYON ALACAK DİYE ECZACI BORÇ BATAĞINA DÜŞÜYOR”

“SGK, bankadan yüzde 0.95 promosyon geliri alıyor. Bize ödeyeceği parayı promosyon faizine koymasın zamanında ödeme yapsın”diyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, “SGK promosyon alacak diye eczacı borç batağına düşüyor” dedi.

SGK ile eczacılar arasındaki sıkıntı her geçen gün büyüyor. Eczacılar şimdi de 60 gün içinde ödenmesi gereken ilaç fatura bedelleri ve hastaların maaşlarından kesilen ilaç katılım paylarının SGK tarafından bankada faiz promosyonu almak için 2 gün bloke edildiğini iddia ediyor. Sorunun çözümü için eczacıların umudu Başbakan Recep Tayip Erdoğan.

“SGK Eczacıların Fatura Bedelinden Niye Promosyon Alıyor”
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, "SGK, bankadan yüzde 0.95 promosyon geliri alıyor. Bize ödeyeceği parayı promosyon faizine koymasın zamanında ödeme yapsın" dedi.
Bu uygulamanın kanunda yeri olmadığını ifade eden Saydan şunları kaydetti: "Biz SGK personeli değiliz. Başbakanlık genelgesi 4. maddesi banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacak diyor. Eczacıların fatura bedelinden niye promosyon alıyor. Fatura bedellerimizin promosyon için iki gün bankalarda bekletilmesi kabul edilemez. Ayrıca SGK'nın en büyük yanlışı, maaşlardan kesilen ilaç katkı paylarını da 2 gün bankalarda bekleterek promosyon alması. İlaç katılım payları vatandaşların maaşlarından kesilen bedel. Bunun üzerinden 2 gün bekleterek banka promosyonu alınması son derece yanlış bir tutum. İki gün erken yatırıp bunu yapacaksa yapsın. Bu sorunları çözmesi için konuyu Başbakan'a ilettik. Başbakanımıza bizim fatura bedellerimizden ve hastalarımızın maaşlarından kesilen katılım paylarından promosyon almasın ve zamanında yatırılsın diye bir yazı yazdık. Umarız bu sorun bir an önce düzeltilir. Ayrıca TEİS olarak, söz konusu mağduriyetin giderilmesi için promosyon uygulamasıyla ilgili genelgenin sadece memur maaşlarıyla sınırlı olarak uygulanmasını istiyoruz."

“Hacizli Eczane Sayısı Arttı”
Son dönemde eczacıların yaşadığı borç sıkıntısına dikkat çeken Saydan, "Biz ilaçları ecza depolarından alıyoruz. İlaç depolarından alıyoruz. SGK'dan alacağımıza göre depolara ödememizi ayarlayıp çek yazıyoruz. Ama SGK promosyon bedeli almak için fatura bedellerimizi zamanında ödemiyor. Bu durumda verilen çeklerimiz karşılıksız çıkıyor ve senetlerimiz protesto oluyor. Mecburen eczacı ya borç alıyor ya kredi çekiyor. Bu yüzden kapanan, hacizli ve borçlu eczacı sayısında inanılmaz bir artış yaşanıyor. Yani SGK promosyon alacak diye eczacı borç batağına düşüyor" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge