Ana içeriğe atla

“ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”



Gazi Üniversitesi rektörlüğüne adaylığını açıklayan GÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, hedefinin üniversiteyi uluslararası arenada söz sahibi yapmak olduğunu belirtti.

Dekanlık yaptığı süre içerisinde farklı açılımları gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, toplumla iç içe sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, “Karşıyaka ve Çayyolu’nda poliklinikler açtık. 24 saat diş acili hizmeti veriyoruz. Yabancı uyruklu öğrencilerin lisans ve lisan üstü eğitimi almasını sağladık. Uluslararası eğitim vermek için 105 öğretim üyemiz ile yeni hedefler belirledik. Erbil’de, Bağdat’ta, Slovakya’da ve İngiltere’de Gazi Üniversitesi’nin de o bölgelerle irtibata girmesi o bölgelerde yerleşkesinin olması için ön girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Prof. Dr. Yılmaz “Gazi Üniversitesinin dünya çapında söz sahibi olmaması için hiçbir nedenin olmadığını” söyledi.

Türkiye’nin İlk Engelli ve Geriatri Diş Tedavi Merkezi Mayıs Ayında Hizmete Geçecek

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde, Türkiye’nin ilk engelli ve geriatri diş tedavi merkezi kurulmasına karar verildi. Mayıs ayında tamamlanması planlanan merkezde, zihinsel engellileri anesteziyle tedaviden, işaret dili bilen personel istihdamına kadar engelli ve yaşlıların ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet karşılanacak. Prof. Dr. Derviş Yılmaz, “Toplumumuzun yaklaşık 8,5 milyonun engelli olduğunu gördük. Hekimle iletişim kuramayan zihinsel engellilerin sayısı yaklaşık 400 bin. Hangi tip engelli olursa olsun, herhangi bir kişinin desteği olmadan buradan diş sağlığı hizmeti alabilmesini hedefliyoruz.” dedi.

“Hiçbir Öğretim Üyesi Geleceğinden Endişe Duymamalı”

Prof Dr. Derviş Yılmaz; “Üniversitemizin birliğe, bütünlüğe ve huzura ihtiyacı var. Farklı renklerin bir arada olduğu ve birbiriyle iş birliği yaparak başarılara imza atabiliriz. Hiçbir öğretim üyesi geleceğinden endişe duymamalı. Akademik yaşam çok yoğun emek ve özveri gerektirir dolayısıyla belirli şartları yerine getiren akademisyen emeğinin karşılığını hak ettiği şekilde almalıdır” diyerek öğretim elemanlarının özlük haklarına vurgu yaptı.

“Öğretim Üyesi Katkı Payının Kalkması Bir Hata Oldu”

Prof. Dr. Yılmaz; “Sağlık turizminde 30 milyon dolara çıkması beklenen gelirden sağlık çalışanları olarak payımızı alabiliriz. Öğretim üyesi katkı payının kalkmasının bir hata olduğu kanaatindeyim. Tekrar konulduğunda devlet kazanacak, öğretim üyesi hasta bakıp gelirini artıracak ve böylece hasta da mutlu olacak.” Dedi. Ayrıca Yılmaz “Öğretim üyelerimizin üniversitede rahat ve huzurlu olması, daha verimli çalışmalarını sağlayacak hizmeti sunmak için gerekli planlamaları yapıyoruz. Rektörlük seçim sürecini başarıyla tamamladığımız takdirde her gün 16:30-18:30 saatlerini sadece öğretim elemanlarımızın istek, dilek ve problemlerine ayırmak istiyoruz” dedi.

Diş Hekimliğinde Uluslararası İlk’ler

Türkiye’de ilk defa Rusya ile ortaklaşa Ortodonti, Çene Cerrahi ve Ortopedi Sempozyumu 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Boy ve kemik uzatmanın ilk çalışmalarını yapan bilim adamları ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ortak bir merkez açma da planlanıyor.

“Katılımcı Yönetim Anlayışı”

Prof. Dr. Derviş Yılmaz, “Öğretim elemanları ve idarecilere, Üniversite yönetiminden beklentilerini belirlemeye yönelik açık ve kapalı uçlu sorulardan oluşan bir anket gerçekleştirdik ve bu anketin sonuçları rektör seçildiğimiz takdirde yol haritamızı oluşturacak” dedi. Prof. Dr. Yılmaz, iletişime çok önem vereceğini “İletişim, öğretim elemanları ile her alanda sağlanacak, sorunlar iletişimle çözülecek” sözleriyle vurguladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge