Ana içeriğe atla

GRUP EMPATİ ÖDÜLLERE DOYMUYOR

Doktorlardan oluşan müzik topluluğu “Grup Empati” 4 yıldır Cihan Can şefliğinde, yarışmalara katılıyor ve çeşitli ödüller alıyor.

Doktorlar insan hayatını kurtarmak ve uzun saatler araştırma yaparak geçirdikleri günlerin stresini farklı hobiler edinerek atıyorlar. “Müzik ile ruhumuzu besliyoruz ve mutlu hissediyoruz” diyen doktorlardan oluşan müzik korosunun üyeleri, alanlarında başarılı isimlerden oluyor. Grup Empati, müzik grubu üyeleri katıldıkları yarışmayı ve çalışmalarını Med-Index’e anlattı. 

Koronun 4 yıl önce Cihan Can tarafından Farkındalık korosunun dışında, “hekimlerin oluşturduğu bir grup olsun” demesiyle başladığını anlatan Prof. Dr. Deniz Yamaç, koronun kuruluşu hakkında şunları söyledi: “Çalışma yerlerimiz ve ortam değişebiliyor ancak içimizdeki müzik sevgisi değişmiyor. Birlikte bir şeyler başarma isteği mutluluk veriyor. İletişim becerileri ile ilgilenen doktorlara olarak, ismini “Empati” koyalım dedik. Yaşamlarına sanatı sokan duyarlı duygusal özellikleri hakim doktorlardan oluşan bir grup. Dolayısıyla bu doktorlar da benliklerini müzikle doyurma şansını buldular. 

Benim gruba katılmam ise; müziğe karşı ilgim ve isteğim var. Meme kanseri hastaları ile de bir koromuz var, arkadaşlarımla çok sesli olması nedeniyle katılıyorum. Çok emek veriyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğu için çok çalışamıyoruz ancak, dostluğumuzu artıran ve keyifli zaman geçirmemizi sağlayan bir grup. Katıldığımız son yarışmada Çalgılı Parça Yorumlama ödülü aldık. ”

Prof. Dr. Serdar Kula, koro hakkında şunları söyledi: “Sadece şarkı söylemek değil bu bizim için, ciddi bir ses eğitimi de alıyoruz. Hepsinden önemlisi birlikte olmanın ve güzel şeyler başarmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Yoğun ve stresli mesleğimizde güzel bir pencere araladı Cihan hocamız bize”

“Cihan Hocamız Bize Şarkı Söylemeyi ve Mutlu Olmayı Öğretti”
Doç. Dr. Çiğdem Elmas, bu grubun üyesi olması ile ilgili şunları kaydetti: “Cihan Hocamız bize şarkı söylemeyi ve mutlu olmayı öğretti. O yüzden onu tanıdığıma ve bu grupta olduğuma çok mutluyum.” 

Doç. Dr. Levent Oktar, bir cerrah olarak yoğun çalıştığını ve müziğin kendisi için stresten kaçış olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim gibi çoğunun daha önce müzikle olan ilgisi dinleyici olmaktan ileri gitmeyen bir grup hekimden, hem de düzenli bir çalışma yapamadan, bir vokal grubu yarattığı için Cihan Hocamıza teşekkür ediyorum ve bu güzel grupta yer aldığım için gurur duyuyorum”.

Grup Empati ile bütün günün yorgunluğunu şarkı söyleyerek attığını belirten Prof. Dr. Nesrin Demirsoy, “Çok keyifli bir ekip. Stresli ve yoğun günler yaşıyoruz dolayısıyla bu grup bizim için terapi gibi oluyor” dedi. 
Prof. Dr. Meltem Yalınay Çırak ise şunları dile getirdi: “Ruhumuzu besliyor. Gerçekten çok keyif alıyoruz. Cihan Hocamıza minnetarız. Çünkü bizi çok geliştiriyor. Bu 3. Yarışmamız olacak, birçok ödüller aldık.” 

“Çılgın Bir Şef Arıyordum”
“Çılgın bir şef arıyordum” diyen Uzm. Dr. Serap Çuhadaroğlu, “Müzik eğitimim vardı. Sınıf arkadaşım Ahmet Çello çalışyordu bu grupta, Misafir olarak girdim. Ben Ankara Tıplıyım. Hekim olmam ortak paydasında katıldım. Çok güzel bir takımız biz. Doktorluğu bıraktım, artık ameliyathanede olmak istemiyorum” diye konuştu. 



Grup Empati prova yaparken...


Uzm. Dr. Serap Çuhadaroğlu, Prof. Dr. Deniz Yamaç, Prof. Dr. Nesrin Demirsoy, Prof. Dr. Meltem Yalınay Çırak


Şef Cihan Can, Doç. Dr. Çiğdem Elmas, Doç. Dr. Levent Oktar ve Prof. Dr. Serdar Kula


Yarışma öncesi


Grup Empati sahnede


Grup Empati 


                                                          Yarışma sonrasında Grup Empati 
 
Doğru, etik ve tarafsız haberciliğin adresi Med-Index : www.med-index.com Mutlaka ziyaret edin!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOKTOR EŞİ OLMAK!

Sağlık sisteminde yapılan değişikliklerle ilgili hekimlerin yaşadığı mesleki sorunlar gündeme gelirken evlerinde bu durumun yansımaları konuşulmuyor. Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ve farklı hekimlerin eşleriyle konuşarak Sağlık Dergisi’nde daha önce ele alınmamış bir konuyu gündeme taşıyoruz. Performans sistemi, Tam Gün uygulaması gibi sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde, bu durumun özel hayatlarına nasıl yansıdığını araştırdık. Doktorların işlerinde yaşadığı sorunlarını yakından bilen eşleri bu durum hakkında ne diyor. Bu zamana kadar değinilmemiş bir konu olan “doktor eşi olmak” ve sorunlarla uğraşırken nelerin olduğunu öncelikle farklı meslek gruplarından doktor eşlerine sorduk. Sonrasında da Evlilik ve Aile Danışmanı Psikolog İlkim Öz ile konuyu değerlendirdik. Tiyatro Sanatçısı ve Doktor Evliliği Görüştüğümüz ilk doktor eşi tiyatro sanatçısı İpek Çeken Önal, Prof. Dr. Zülküf Önal ile evli. İpek Hanım, eşiyle he

TIBBIN DUAYENLERİ SARUHAN ÇEKİRGE

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Girişimsel Nöroradyoloji bölümü kendi alanında dünyanın en tepesindeki birkaç merkezden biri olarak kabul ediliyor. Bu alanda birçok ilke imza atan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, bu merkezin hikâyesini Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. 2000 yılında TÜBİTAK Bilim Adamı Teşvik Ödülü’nü ve 2001’de Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alan Prof. Dr. Saruhan Çekirge, “Ünitemizde beyin damar hastalıklarının noninvazif tedavisinde geliştirilen tedavi teknikleri, bu merkezi dünyanın en iyisi olarak kabul ederek, özellikle son 10 yılda dünyanın pek çok ülkesindeki önemli tıp merkezlerinden Ankara’ya gelen, uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüştürdü” dedi. Kendi tıp alanında yarattığı gelişmeler devrimsel olarak nitelendirilen Prof Dr Saruhan Çekirge, Prof Dr Işıl Saatci, Doç Dr Kıvılcım Yavuz ve Doç Dr Serdar Geyik’ten kurulu bu ekip tarafından geliştirilen tedavi metotları, tüm dünyadaki hekimler tarafında da yay

TIBBIN DUAYENLERİ: HASAN BİRİ

Yüz üzerinde yayını bulunan kısa bir süre önce Koru Hastanesi’ni açan ve devamında uluslararası alanda başarılara imza atacak üniversite kurmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, iletişimle birlikte sosyal sorumluluk projeleri düzenlemesinin yaşam felsefesi haline gelişini ve hayatını Sağlık Dergisi Yazı İşleri Müdürü Esra Öz’e anlattı. “İyi hekim iyi empati yapan hekimdir” sözüyle hekimlik mesleğinin doğru iletişimden geçtiğini kaydeden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Biri, Akademik ve etik kurallarla çalışan Koru Hastanesi’nin ileride uluslararası başarılara imza atacak üniversite olacağını belirtti. Prof. Dr. Biri, tıptaki her türlü gelişmeyi takip ederek, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını gören ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekçi politikalarla büyümeyi hedefleyen bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflediklerini söyledi. Kendi ağzından hayatını ve çalışmalarını dile ge